Caching in- / uitschakelen

Gewijzigd op Thu, 10 Jun 2021 om 08:14 AM

Gebruik Exchange-modus met cache om te werken met items in uw Microsoft 365 of Microsoft Exchange Server-postvak, zelfs wanneer uw netwerkverbinding traag of niet beschikbaar is.

Exchange-modus met cache werkt prettiger als u een Exchange-account gebruikt. In deze modus wordt een kopie van uw postvak opgeslagen op uw computer. Deze kopie biedt u snel toegang tot uw gegevens en wordt regelmatig bijgewerkt vanaf de server waarop Microsoft Exchange wordt uitgevoerd. Het nadeel van deze configuratie is dat de serverprofielen behoorlijk kunnen oplopen en bij veel mappen en grote mailboxen de synchronisatie erg lang kan duren.

Exchange-modus met cache in- of uitschakelen

1. Klik op Bestand > Accountinstellingen > Accountinstellingen.

Accountinstellingen in de weergave Backstage

2. Klik op Exchange of Microsoft 365 en klik vervolgens op Wijzigen.

Opdracht Wijzigen in het dialoogvenster Accountinstellingen

3. Schakel onder Offline-instellingen het selectievakje Exchange-modus met cache gebruiken in.

selectievakje exchange-modus met cache gebruiken in het dialoogvenster account wijzigen(Als u een abonnement Microsoft 365 halfjaarlijkse updates, raadpleegt u onder OfflineinstellingenExchange-modus met cache gebruiken om e-mail te downloaden naar een Outlook-gegevensbestand.

Dialoogvenster Accountinstellingen, pagina Exchange-accountinstellingen.

4. Sluit de Outlook.

Als u de Exchange-modus met cache wilt uitschakelen, herhaalt u de stappen maar schakelt u Exchange-modus met cache gebruiken uit.

Standaard is uw e-mail van de laatste 12 maanden offline beschikbaar, maar u kunt beheren hoeveel e-mail offline wordt bewaard. Dit heeft ook impact op de zoekresultaten.

Exchange-modus met cache en gedeelde mappen

Onder gedeelde mappen vallen openbare Exchange-mappen, SharePoint-mappen en Exchange-mappen van een andere persoon wanneer u Gedelegeerdentoegang gebruikt. Wanneer de Exchange-modus met cache is ingeschakeld, wordt standaard een lokale kopie van gedeelde mappen naar uw computer gedownload.

Als u wilt wijzigen of gedeelde mappen of openbare mappen worden gedownload wanneer de Exchange-modus met cache is ingeschakeld, gaat u als volgt te werk:

1. Klik op Bestand > Accountinstellingen > Accountinstellingen.

Accountinstellingen in de weergave Backstage

1. Klik op het Exchange-account en klik vervolgens op Wijzigen > Meer instellingen.

2. Schakel op het tabblad Geavanceerd onder Instellingen voor de Exchange-modus met cache de gewenste opties in.

Waarom is de optie Exchange-modus met cache niet beschikbaar?

Als de optie Exchange-modus met cache ontbreekt, kan dit een van de volgende oorzaken hebben:

• Er bestaat geen Exchange-account in uw Microsoft Outlook-profiel    Voor deze functie moet Outlook-profiel een Exchange-account bevatten. De functie kan niet worden gebruikt bij POP3- en IMAP-accounts.

• De beheerder van de Exchange-server heeft deze functionaliteit uitgeschakeld    Exchange-beheerders kunnen deze functie uitschakelen in Outlook. Neem contact op met de Exchange-beheerder voor meer informatie.

• Microsoft Terminal Services is geïnstalleerd    De Exchange-modus met cache is niet beschikbaar op computers waarop Windows Server wordt uitgevoerd wanneer Microsoft Terminal Services wordt geïnstalleerd.