Pijltjes toetsen scrollen weergave ipv cel

Gewijzigd op Mon, 25 Jul 2022 om 03:01 PM

Scroll Lock uitschakelen

Als u schuifvergrendeling wilt uitschakelen, drukt u op de toets Scroll Lock (vaak aangeduid als ScrLk) op het toetsenbord. Als uw computer geen Scroll Lock-toets heeft, voert u een van de volgende handelingen uit:

Voor Windows 10

1. Als uw toetsenbord geen Schuifvergrendelingstoets heeft, klikt u op uw computer op Start> Instellingen > Toegankelijkheid >Toetsenbord.

2. Klik op de knop Schermtoetsenbord om deze in te zetten.

3. Wanneer het schermtoetsenbord op het scherm verschijnt, klikt u op de toets ScrLk.

Windows 10-schermtoetsenbord met Scroll Lock

Tip: Als u snel het schermtoetsenbord in Windows 10 wilt openen, klikt u op de windows-knop. Begin in het zoekvenster de tekst Schermtoetsenbord te typen, die daarin zal worden weergegeven. Klik onder Zoeken, dat als een lijst boven het zoekvak wordt weergegeven, op het zoekresultaat Schermtoetsenbord. Wanneer het schermtoetsenbord wordt weergegeven, klikt u op de knop ScrLk.

Voor Windows 8.1

1. Als uw toetsenbord geen Schuifvergrendelingstoets heeft, klikt u op uw computer op Start en drukt u vervolgens op Ctrl+C om de charmsbalk weer te geven.

2. Klik op Pc-instellingen wijzigen.

3. Selecteer Toegankelijkheid > Toetsenbord.

4. Klik op de schuifregelaar Schermtoetsenbord om deze in te stellen.

5. Wanneer het schermtoetsenbord op het scherm verschijnt, klikt u op de toets ScrLk.

Windows 10-schermtoetsenbord met Scroll Lock

Problemen met Scroll Lock oplossen

U kunt zien of Scroll Lock is ingeschakeld, omdat Scroll Lock wordt weergegeven op de statusbalk van Excel.

Scroll Lock wordt weergegeven in de linkerbenedenhoek van het scherm

Als u vermoedt dat Scroll Lock is ingeschakeld, maar Scroll Lock niet wordt weergegeven op de Statusbalk van Excel, kan dit komen doordat de statusbalk is aangepast om de status Scroll Lock te verbergen. Als u wilt bepalen of dit het geval is, klikt u met de rechtermuisknop op de statusbalk van Excel. Zoek naar het selectievakje links van het schuifslot. Als een controle niet zichtbaar is, wordt Scroll Lock niet weergegeven op de Statusbalk van Excel. Als u de status wilt weergeven op de statusbalk, kunt u het selectievakje in- of uit-

Klik met de rechtermuisknop op de statusbalk om de instelling aan te passen