Het postvak van een andere gebruiker toevoegen aan uw profiel

Gewijzigd op Sat, 04 Dec 2021 om 05:01 PM

Als u regelmatig met de Exchange-mappen van iemand anders werkt, wilt u het Exchange-postvak van de ander wellicht aan uw Outlook-profiel toevoegen. Het postvak van de ander wordt dan automatisch geopend wanneer u Outlook opent. Het andere postvak wordt in het mappenvenster onder uw Exchange-postvakmappen weergegeven.

Opmerking:  De persoon die het postvak deelt, moet aan u de machtiging Map weergeven verlenen voor de hoofdmap van het Exchange-postvak.

Er zijn twee opties mogelijk hiervoor als u deze mappen structureel wil weergeven.

- Outlook

- Outlook web app (OWA) onderaan beschreven.

Maakt U gebruik van Outlook

Als gedelegeerde gaat u in Outlook als volgt te werk:

1. Klik op Bestand > Accountinstellingen > Account Toevoegen.

2. Vul daarna het emailadres in wat je wil toevoegen. En daarna vraagt hij in het scherm om aan te melden met een emailadres. Hier zal het emailadres van de toe te voegen emailadres staan. Kies daar echt voor Aanmelden met een ander Account .  Vul hier de gegevens in van je eigen account en het je eigen wachtwoord. Zo

Maakt U gebruik van Outlook web (OWA)

Wanneer u deze procedure hebt voltooid, wordt het postvak van de gebruiker waartoe u toegang hebt, telkens weergegeven wanneer u Outlook Web App opent in uw mappenlijst van Outlook Web App.

1. Meld u via Outlook Web App aan bij uw postvak.
  2. Klik met de rechtermuisknop op uw naam in de mappenlijst en klik op Gedeelde map toevoegen.
    Optie in snelmenu Gedeelde map toevoegen in Outlook Web App
  3. Typ in het dialoogvenster Gedeelde map toevoegen de naam van het postvak waartoe u toegang hebt, en klik op Toevoegen.
    Dialoogvenster Gedeelde map toevoegen in Outlook Web App
  4. Het postvak wordt in de mappenlijst van Outlook Web App weergegeven.
    Gedeelde map wordt weergegeven in Outlook Web App
    Als u alleen specifieke mappen in het postvak van de andere gebruiker mag openen, worden alleen de mappen weergegeven waartoe u toegang hebt.

Als u het postvak van de andere gebruiker niet meer wilt zien wanneer u Outlook Web App opent, klikt u met de rechtermuisknop op de map en klikt u op Gedeelde map verwijderen.

Optie in snelmenu Gedeelde map verwijderen in Outlook Web App