De berichtindeling wijzigen in HTML, tekst met opmaak of tekst zonder opmaak

Gewijzigd op Wed, 19 Aug 2020 om 11:40 AM

U kunt de indeling van een bericht wijzigen wanneer u het bericht beantwoordt of doorstuurt. Als iemand u een bericht zonder tekstopmaak stuurt, kunt u dat bericht bijvoorbeeld beantwoorden of doorsturen met HTML- of RTF-indeling.

Hoe het bericht echter wordt weergegeven aan de persoon die het ontvangt, is afhankelijk van diens e-mailprogramma. Als het e-mailprogramma van de geadresseerde bijvoorbeeld is ingesteld op het converteren van berichten, kan een door u verzonden bericht in HTML-indeling worden geconverteerd naar tekst zonder opmaak.Hoe kunt u deze wijzigen

Indien u een nieuwe email maakt, doorstuurt of beantwoord dan kunt u dit eenvoudig aanpassen. Het kan zijn dat de reeds ontvangen email waarop u wilt antwoorden reeds een bepaalde opmaak heeft.


1. Kies boven in de menubalk voor Tekst opmaken

2. Kies daarna de opmaak die u wenst.Beschikbare typen berichtindelingen

In Outlook kunt u kiezen uit drie berichtindelingen. U kunt dus een indeling kiezen op basis van of u vet gedrukte of cursieve tekst, kleuren, opsommingstekens of afbeeldingen in de berichttekst opneemt.

Elke berichtindeling heeft zijn eigen voordelen.

HTML

Dit is de standaardberichtindeling in Outlook. HTML is ook de beste indeling wanneer u berichten wilt maken die er als gewone documenten uitzien, met verschillende lettertypen, kleuren, opsommingstekens en genummerde lijsten, en wanneer u afbeeldingen in het bericht wilt opnemen.

Tekst zonder opmaak

Deze indeling werkt voor alle e-mailprogramma’s, maar biedt geen ondersteuning voor de weergave van vet gedrukte of cursieve tekst, lettertypen in kleur of andere tekstopmaak. De indeling Tekst zonder opmaak ondersteunt evenmin de weergave van afbeeldingen in het bericht. U kunt afbeeldingen echter wel als bijlage opnemen.

Tekst met opmaak

Rich Text Format (RTF) is een Microsoft-indeling die alleen door de volgende e-mailtoepassingen wordt ondersteund:

  • Microsoft Exchange Client versie 4.0 en 5.0

  • Alle versies van Outlook

U kunt RTF gebruiken wanneer u berichten verzendt binnen een organisatie die met Microsoft Exchange werkt. We adviseren echter om de HTML-indeling te gebruiken. Wanneer u een RTF-bericht verzendt naar iemand buiten uw organisatie, wordt het door Outlook automatisch geconverteerd naar HTML, zodat de opmaak en bijlagen van het bericht behouden blijven. In Outlook worden berichten met stemknoppen bovendien automatisch ingedeeld en worden taken en vergaderverzoeken automatisch geconverteerd naar de iCalendar-indeling.

In RTF-Indeling kunt u tekst opmaken met opsommingstekens, kunt u tekst uitlijnen en gebruikmaken van andere opties, zoals het toevoegen van gekoppelde objecten. Bijlagen in een RTF-bericht worden weergegeven als pictogrammen in de berichttekst. In HTML-berichten worden bijlagen echter weergegeven onder de onderwerpkop van een bericht.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren