Uitleg over de statusbolletjes

Gewijzigd op Tue, 20 Feb 2024 om 11:59 AM

Dit artikel helpt je op weg wanneer er een probleem is met het meekijken bij sommige leerlingen. Zie je geen van de leerlingen online in Schermcontrole kijk dan eerst hier: Ik zie de schermen van mijn leerlingen niet.

Er is een rood bolletje zichtbaar bij een leerling

• Controleer of de leerling met het eigen account is ingelogd. Zowel op het apparaat als in de browser.
  • Controleer of het device van de leerling verbonden is met hetzelfde netwerk als het device van de leerkracht die mee wil kijken. Is het device niet verbonden met hetzelfde netwerk dan kan er alleen meegekeken worden op het moment dat ook thuis meekijken is ingeschakeld.
  • Is er een AdBlocker actief? Deze blokkeert vaak de verbinding om Schermcontrole te laten werken en dient uitgeschakeld te worden. Dit kan je onder het leerling account rechtsboven in de Google-browser controleren met het puzzelstuk icoon. Ook kun je in Apparaatbeheer controleren of er een AdBlocker is toegewezen.

Er is een oranje bolletje zichtbaar bij een leerling

• Wanneer er op een Chromebook gewerkt wordt zal er eerst door de leerling een pop-up geaccepteerd moeten worden om het scherm te delen. Bij een leerling die al wel aangemeld heeft op het device maar de pop-up nog niet geaccepteerd heeft zie je een oranje bolletje. De oranje status is alleen zichtbaar in de nieuwe versie.
  • Controleer of het device van de leerling verbonden is met hetzelfde netwerk als het device van de leerkracht die mee wil kijken. Is het device niet verbonden met hetzelfde netwerk dan kan er alleen meegekeken worden op het moment dat ook thuis meekijken is ingeschakeld.

Er is een groen bolletje zichtbaar bij een leerling maar ik zie geen beeld

• Wanneer het delen wordt gestopt door een leerling, kan het zijn dat het bolletje groen blijft, maar dat de leerkracht het scherm van de leerling niet ziet in Schermcontrole. In dat geval moet de leerling de pop-up opnieuw accepteren.