Hoe zet ik in Microsoft Teams end-to-end encryption aan?

Gewijzigd op Fri, 20 Jan 2023 om 10:39 AM

Inleiding

Standaard versleutelt Teams alle communicatie met behulp van industriestandaard technologieën, zoals Transport Layer Security (TLS) en Secure Real-Time Transport Protocol (SRTP). Zie Beveiliging en Teams voor meer Microsoft Teams.

Als je IT-beheerder end-to-end-versleuteling (E2EE) voor je team heeft ingeschakeld, kunt je deze gebruiken om de vertrouwelijkheid van je een-op-een-gesprekken verder te verhogen. Beide personen die aan het gesprek werken, moeten E2EE in- of uitroepen om de technologie te laten werken.

1. Bellen met E2EE

Vóór het gesprek moeten beide personen het volgende doen:

1. Open Microsoft Teams

1. Klik op je profielfoto en selecteer Accounts Beheren.

1. Selecteer Privacy aan de linkerkant en selecteer vervolgens de schakelknop naast End-to-end versleutelde oproepen om deze in te schakelen.

2. Controleren of E2EE werkt

Ga als volgt te werk wanneer het gesprek is verbonden:

1. Zoek naar een schild met een slotje  in de linkerbovenhoek van het gespreksvenster. Dit geeft aan dat E2EE is ingeschakeld voor beide partijen.

Opmerking:
Als het schild geen slotje heeft , is E2EE niet ingeschakeld voor ten minste één van de partijen, maar wordt uw gesprek nog steeds versleuteld door Microsoft 365.

1. Wijs het schild aan met een vergrendeling om de beveiligingscode te bekijken en vergelijk deze met de code die de andere persoon ziet.

1. Als beide personen in het gesprek dezelfde code zien, werkt E2EE correct.

3. Veelgestelde vragen

1. Als ik E2EE niet gebruik voor een een-op-een-gesprek, betekent dit dan dat het gesprek niet veilig is?

Nee. Teams gegevens worden versleuteld tijdens doorvoer en in rust in Microsoft-datacenters met industriestandaardtechnologieën zoals TLS en SRTP. Dit omvat oproepen, berichten, bestanden, vergaderingen en andere inhoud. Zie Versleuteling voor Teams voor meer informatie.

1. Kan ik E2EE gebruiken voor groepsvergaderingen en gesprekken?

Nog niet. In eerste instantie is E2EE alleen beschikbaar voor een-op-een-Teams gesprekken. Nadat we feedback van klanten hebben verzameld om te begrijpen hoe de functie voldoet aan hun nalevingsbehoeften en -verplichtingen, werken we aan het beschikbaar maken van E2EE-mogelijkheden voor onlinevergaderingen.