Korte handleiding MFA instellen Office365

Navigeer via het internet naar https://aka.ms/mfasetup

Zorg ervoor dat je aangemeld bent met je Office365 account van de organisatie.

Onderstaande pagina zou dan naar voren moeten komen

Afbeelding met tekst
Automatisch gegenereerde beschrijving

Er zijn 4 mogelijkheden om jezelf te beveiligen

• Waarschuwen via app (Microsoft Authenticator)

• SMS-code

• Mijn telefoon bellen

• Verificatie code uit de app gebruiken (Microsoft Authenticator)

Wij raden aan om deze voorkeursoptie in te stellen op waarschuwen via app.

1. Vul bij telefoon voor authenticatie jouw 06-nummer in zonder de eerste 0
    Voorbeeld: 0612345678 wordt 612345678

1. Als er voor de authenticator app wordt gekozen, dan kunnen we deze instellen via Authenticator-app instellen.

1. Hier verschijnt een QR-code die wij met de telefoon kunnen scannen.

1. Download de Microsoft Authenticator via de AppStore/PlayStore op je telefoon.

1. Open de applicatie wanneer deze gereed is.

1. Kies bij account toevoegen voor QR-code scannen en geef toegang tot de camera en sta berichtgevingen toe.

Het kan voorkomen dat deze optie niet beschikbaar is, dan zal er gekozen moeten worden voor werk/schoolaccount en daarna voor de QR-code scannen optie.

1. Scan de QR-code en het account wordt toegevoegd in de applicatie.

1. Ga nu terug naar je computer en klik hier op volgende.

1. Op je mobieltje zal er daarna een melding verschijnen die goedgekeurd moet worden.

1. Keur deze melding goed en kies daarna op de computer voor opslaan.

1. Tijdens het opslaan zal er gevraagd worden om de voorkeursoptie te testen.

1. Doe dit en keur de melding nogmaals goed.

MFA is nu ingesteld voor jouw Office365 account