Tegels toewijzen

Gewijzigd op Tue, 20 Feb 2024 om 10:56 AM

In de Schoolbibliotheek kan je tegels toewijzen aan leerlingen. Een ICT-coördinator kan ook tegels toewijzen aan personeelsleden. In deze handleiding leggen we uit hoe dit werkt.

 • Open de Schoolbibliotheek in het menu.
 • Je kan AppsSchooltegels en Widgets toewijzen. 

Schooltegels zijn tegels die je zelf kan maken. Je ziet hier ook de tegels die door je collega's zijn gemaakt. Apps zijn tegels die standaard in Startportaal aanwezig zijn. Wanneer er een koppeling is met Microsoft 365 of Google vind je ook de juiste tegels met SSO bij de apps.

 • Klik op het tandwiel van de tegel of Widget die je wil toewijzen.

  Klik op het tandwiel
 • Kies bovenin voor Leerlingen als je de tegel aan één of enkele leerlingen wil toewijzen of voor Groepen als je de tegel aan een hele groep tegelijk wil toewijzen. 
 • Een ICT-coördinator kan ook kiezen voor Personeel of personeelsgroepen om de tegel aan zichzelf of aan één of meerdere collega's toe te wijzen. 
 • Vink het hokje aan voor de naam van de persoon of groep aan wie je de tegel wil toewijzen. 

  Vink de groep aan
 • Klik nu op Opslaan.

Staat er al een vinkje voor een persoon of groep? Dan is de tegel al toegewezen. Is het niet mogelijk om het hokje aan te vinken. Dan is het niet mogelijk om de tegel toe te wijzen. Dat kan omdat het een Basispoortprogramma is, deze zijn niet toe te wijzen via de Schoolbibliotheek. Het kan ook gaan om een tegel die bijvoorbeeld alleen voor personeel bedoeld is, of om een tegel die alleen aan leerlingen van specifieke leerjaren toe te wijzen is. 

Basispoortprogramma's

Alle Basispoortprogramma's worden voor je opgehaald uit je persoonlijke Basispoortpagina. Programma's die niet in jouw Basispoortpagina staan kunnen daarom ook niet worden weergegeven in Startportaal. Mis je een Basispoortprogramma? Log eerst in op je eigen Basispoortpagina om te controleren of het programma daar wel zichtbaar is. Is dit niet het geval, neem contact op met de uitgever van het programma.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren