Applicaties aanzetten, uitzetten of verwijderen

Gewijzigd op Fri, 24 Feb 2023 om 10:00 AM

Je kunt eenvoudig applicaties aan- of uitzetten om deze zichtbaar of onzichtbaar te maken voor jezelf en/of jouw leerlingen. Zelfgemaakte applicaties kun je ook volledig verwijderen. 


1. Klik binnen de applicatiebibliotheek links op het tandwiel om 'Instellingen' te openen.


2. Je komt in de instellingen van de applicatiebibliotheek en ziet hier een overzicht van alle applicaties die voor jou en de groep(en) waaraan je gekoppeld bent, klaar staan. Klik op een grijs rondje om een applicatie zichtbaar te maken. Klik op een groen rondje om de applicatie onzichtbaar te maken. Boven de rondjes zie je voor wie je de applicatie aan- of uitzet. 'Mijn' is jouw eigen COOL Portaal. Naast 'Mijn' zie je alle groepen waaraan je gekoppeld bent en dus applicaties voor aan en uit kunt zetten.


3. Wil je een applicatie helemaal weg hebben? Dan zorg je er voor dat het rondje weer grijs is. Een eigen gemaakte applicatie kun je eventueel verwijderen door op de prullenbak te klikken.Sommige applicaties kun je niet uitzetten. Deze applicaties zijn bovenschools voor jullie klaargezet. 


Applicaties vanuit Basispoort worden automatisch in het COOL Portaal gezet. Deze applicaties zul je niet in deze lijst terug zien. Mis je een methode vanuit Basispoort of wil je er juist één weg hebben? Dan kun je dit in Basispoort veranderen.


Wil je meer uitleg over de applicatiebibliotheek? Bekijk dan deze video waarin we laten zien hoe je de applicatie pagina gebruikt en nieuwe applicaties kunt aanzetten voor jezelf en leerlingen. 


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren