Applicaites toevoegen

Gewijzigd op Fri, 24 Feb 2023 om 09:59 AM

Je kunt op verschillende manieren applicaties aan je COOL Portaal toevoegen. Zo kan een portaalbeheerder applicaties voor je klaarzetten of worden applicaties automatisch klaargezet door een synchronisatie met Basispoort. Je kunt ook zelf applicaties toevoegen.


1. Op de pagina 'Favorieten' vind je achter jouw laatste applicatie de knop 'Applicatie toevoegen'. Met deze knop kun je applicaties toevoegen uit de ‘mediatheek van Cloudwise’ of zelf een applicatie maken.


2. Typ in de zoekbalk de naam van de applicatie die je wilt toevoegen. Wellicht staat de applicatie al in de mediatheek! Staat de applicatie er tussen? Vink deze dan aan en klik vervolgens op ‘Opslaan’.3. Staat de applicatie niet in de lijst? Klik dan op het plusje achter de zoekbalk om zelf een applicatie aan te maken.


4. Vul vervolgens de volgende informatie in:

    - 'Naam': de naam van de applicatie.

    - 'Leerling URL': de website die voor de leerling wordt geopend wanneer deze op de applicatie klikt.

    - 'Leerkracht URL': de website die voor de leerkracht wordt geopend wanneer deze op de applicatie klikt.

    - 'Afbeelding': de afbeelding die in de applicatie komt te staan. Zonder een afbeelding is het niet mogelijk om een nieuwe applicatie te maken.


5. Klik op 'Nieuwe applicatie maken' om een nieuwe applicatie aan te maken en klik tot slot nog op 'Opslaan'.


Let op: Je hebt nu een nieuwe applicatie aangemaakt. Deze is nu alleen zichtbaar voor jezelf. Wil je de applicatie ook voor je klas klaarzetten? Lees dan hier verder. Wil je meer uitleg over de applicatiebibliotheek? Bekijk dan deze video waarin we laten zien hoe je de applicatie pagina gebruikt en nieuwe applicaties kunt aanzetten voor jezelf en leerlingen. 

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren