Live meekijken met de leerling

Gewijzigd op Fri, 24 Feb 2023 om 09:27 AM

Met de functie 'Volledig scherm streamen' kun je het volledige beeld van leerlingen streamen naar jouw eigen device. Dit betekent dat je bewegend beeld hebt van wat er zich afspeelt op het scherm van de leerling. In tegenstelling tot de 'Miniatuurweergave' is voor deze vorm van meekijken toestemming van de leerling nodig.


1. Klik op de knop met het computerscherm. Klik rechtsboven in beeld op deze knop om het beeld te zien van alle leerlingen die online zijn. Wanneer je het beeld wil zien van één leerling, klik je op deze knop in het vlak van de desbetreffende leerling.2. Op de plek van het computerscherm beginnen nu een aantal bolletjes te draaien.
3. De leerling krijgt een pop-up in beeld. Om het scherm te streamen dient de leerling eerst het venster in de pop-up te selecteren en vervolgens te kiezen voor 'Delen'. Wanneer de leerling op 'Annuleren' klikt, verschijnt het verzoek om te delen steeds weer opnieuw. 
4. Zodra een leerling toestemming heeft gegeven voor het delen van zijn scherm, is het gestreamde scherm van de leerling direct zichtbaar.5. Klik op het gestreamde scherm om het te vergroten op je eigen scherm.6. Je kunt het scherm van de leerling nog op de volledige grootte bekijken door op 'Volledig scherm' te klikken. 
7. Klik op het berg-icoontje (welke op de plek van computerscherm is komen te staan) om het 'Volledig scherm streamen' te deactiveren.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren