Applicatiebibliotheek - COOL Beheer

Gewijzigd op Fri, 24 Feb 2023 om 09:19 AM

Onder 'Applicatiebibliotheek' heb je de mogelijkheid om applicaties te activeren of te deactiveren voor alle klassen van de school en de medewerkers. Je kunt hier ook nieuwe applicaties toevoegen of aanmaken.


1. Ga via de negen rondjes rechtsboven naar 'COOL Beheer'. 


2. Wanneer je op 'Applicatiebibliotheek' klikt, kom je automatisch in de 'Instellingen' terecht. Klik op de vinkjes onder de verschillende rijen om applicaties te activeren of te deactiveren. Klik op de pijl naast de kolommen om meerdere klassen te zien. Je komt dan ook de rij 'Medewerkers' tegen. Hier kunnen applicaties activeren of deactiveren voor alle medewerkers van de school.3. Klik op het filter-icoon om filters te selecteren of aan te maken. Met deze functie kun je automatisch een bepaalde selectie applicaties of groepen zichtbaar maken en de rest verbergen.4. Met de knop 'Parameters' kun je schoolspecifieke waardes meegeven aan een label. Dit zorgt ervoor dat de applicaties worden doorgelinkt naar schoolspecifieke data. Deze waardes worden normaal gesproken ingevuld door een medewerker van Cloudwise.5. Selecteer 'Applicatie toevoegen' om nieuwe applicaties toe te voegen of aan te maken.6. Zodra je op de knop 'Applicatie toevoegen' hebt geklikt, kom je in eerste instantie in de mediatheek van Cloudwise terecht. Hier kun je applicaties activeren die al zijn klaargemaakt voor gebruik. Scroll door de lijst of gebruik de zoekbalk om jouw applicatie(s) te vinden. Klik op het hokje achter één of meerdere applicaties om deze te selecteren. Klik vervolgens op 'Volgende'. 


Staat de applicatie die je zoekt niet in de lijst? Lees dan verder vanaf stap 8. 7. Wanneer je op 'Volgende' hebt geklikt, krijg je de mogelijk om te kiezen of je de applicatie voor één of meerder klassen wilt klaarzetten. Het is ook mogelijk om een applicatie alleen voor medewerkers klaar te zetten. Klik tot slot op 'Opslaan' om de applicatie te activeren.8. Staat de applicatie waar je naar op zoek bent niet in de mediatheek? Klik dan op het plusje achter de zoekbalk om zelf een applicatie aan te maken.9. Vul de benodigde informatie in en klik tot slot op 'Nieuwe applicatie maken'. Klik vervolgens rechtsonder in beeld op 'Volgende' om de applicatie te delen zoals is beschreven in stap 7. Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren