Organisatie units - Accounts in andere organisatie eenheden plaatsen

Gewijzigd op Fri, 16 Dec 2022 om 03:04 PM

Gebruikers worden standaard toegevoegd aan de leerling, leerkracht of medewerker organisatie eenheden (OE) afhankelijk van de locatie-instellingen in COOL. Een hoofdbeheerder kan in COOL per gebruiker handmatig een aanpassing maken zodat deze in een andere organisatie eenheid terecht komt.

1. Ga naar het COOL Portaal, log in en klik rechtsboven op de negen rondjes. Kies vervolgens voor 'COOL Beheer'.

2. Klik vervolgens op 'Instellingen' en kies voor 'Organisatie units'. Klik op de oranje knop 'Organisatie toevoegen'.

3. Vul het e-mailadres van het account die je wilt toevoegen aan de organisatie unit in. Klik vervolgens op 'Opslaan'.

Door gebruikers in andere OE's te plaatsen kun je voor die gebruikers in Google Workspace for Education aparte instellingen invullen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een app/extensie voor één specifieke dyslectische leerling of het uitschakelen van Gmail/Drive voor een stagiaire met een schoolaccount. De wijzigingen die je maakt zijn vanaf de eerstvolgende synchronisatie actief (de synchronisatie tussen COOL en het leerlingadministratiesysteem vindt elke nacht plaats). Je kunt natuurlijk ook met jouw hoofdbeheerrechten de OE alvast aanmaken in Google Workspace en de gebruiker hier inzetten.