Hoe wijzig ik het wachtwoord van een leerling?

Gewijzigd op Fri, 16 Dec 2022 om 02:58 PM

Binnen het COOL portaal heb je toegang tot het inzien en/of wijzigen van wachtwoorden van de leerlingen. 


Zodra een leerling het tijdelijke wachtwoord heeft gewijzigd in een persoonlijk wachtwoord zie je drie sterretjes in het veld staan. Je kunt het wachtwoord niet meer inzien. Wel kun je het wachtwoord gemakkelijk wijzigen.


1. Ga naar het COOL Portaal en log in. 

2. Ga via de negen rondjes rechtsboven naar 'Gebruikers & Groepen'.3. Klik vervolgens in het menu aan de linkerkant op 'Instellingen'. Selecteer de goede groep. Je kunt alleen wachtwoorden inzien van groepen waar jij aan gekoppeld bent. 


In de kolom 'Wachtwoord' kun je drie iconen zien: 

  • een icoon van een afbeelding die aangeeft dat deze groep inlogt met een plaatje
  • een sterretje dat aangeeft dat deze groep inlogt met een tekstueel wachtwoord
  • een QR-code die aangeeft dat deze groep inlogt met een QR-code4. Zodra je op de juiste groep hebt geklikt, komt er een scherm met mailadressen en wachtwoorden naar voren. Maak je gebruik van een plaatjes login? Dan kun je de wachtwoorden inzien. Leerlingen die inloggen met een plaatje krijgen van COOL een willekeurig gegenereerd wachtwoord. Je kunt dit wachtwoord eventueel wijzigen door op het potloodje te klikken.5. Loggen jouw leerlingen in met een mailadres en geschreven wachtwoord of hebben jouw leerlingen het wachtwoord nodig zodat ze thuis aan de slag kunnen gaan? Kijk dan onder het tab 'Wachtwoorden'. Je hebt alleen inzicht in tijdelijke wachtwoorden. Zodra een leerling een eigen wachtwoord aanmaakt, kun jij het wachtwoord niet meer inzien. Je ziet dan drie sterretjes staan. Klik op het potloodje achter het wachtwoord van de leerling om alleen het wachtwoord voor deze ene leerling te wijzigen. Wil je het wachtwoord voor de gehele klas wijzigen? Klik dan onderaan op 'Wijzig wachtwoord voor alle gebruikers'. Wijzig je het wachtwoord voor één leerling? Dan kun je het vinkje bij 'Wachtwoord wijzigen bij eerste keer inloggen' uitzetten. Dit houdt in dat de leerling geen eigen wachtwoord hoeft in te vullen bij een eerste keer inloggen. 6. Als de leerlingen inloggen met een QR-code, kun je als nieuw wachtwoord een nieuwe QR-code printen. Je zult bij iedere leerling het woord 'Print' zien staan. Wil je voor iedereen een nieuwe QR-code printen? Dan kun je onderaan op 'Print alles' klikken. Wil je het wachtwoord van één specifieke leerling inzien en eventueel wijzigen? Klik dan binnen 'Gebruikers & Groepen' op 'Mijn groepen' en kies de leerling waarvan je het wachtwoord wilt wijzigen. Selecteer vervolgens 'Wachtwoord wijzigen'. De manier waarop je het wachtwoord wijzigt, is hetzelfde als hierboven beschreven.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren