Applicaties toevoegen, aanmaken of verwijderen

Gewijzigd op Fri, 16 Dec 2022 om 02:58 PM

Binnen het COOL Portaal kun je applicaties toevoegen, maar ook zelf aanmaken. Dit kun je doen van iedere website. Maar hoe doe je dat?


1. Open het COOL Portaal


2. Klik op de tegel 'Applicatie toevoegen'. Deze tegel staat onderaan in 'Favorieten' (de startpagina).  3. Zoek eerst via de zoekbalk of de applicatie al bestaat. Staat de applicatie er niet tussen? Klik dan op het plusje achter de zoekbalk. 4. Geef de applicatie een naam, leerling URL (website waar de leerling naartoe moet worden geleid), leerkracht URL (website waar de leerkracht naar toe moet worden geleid) en een afbeelding. Zonder afbeelding kun je geen nieuwe applicatie maken. Klik tot slot op 'Nieuwe applicatie maken' en vervolgens nog op 'Opslaan'. 5. Je hebt de applicatie nu in je eigen COOL Portaal staan. Wil je de applicatie ook voor leerlingen klaarzetten? Klik dan links op het tandwiel. 


6. Je komt in de instellingen van de applicatiebiblioheek en ziet hier een overzicht van alle applicaties die voor jou en de groep(en) waaraan je gekoppeld bent, klaar staan. Zoek de applicatie die je net hebt aangemaakt en klik bij de juiste groep op het grijze rondje, zodat het rondje groen wordt (groen betekent aan en grijs betekent uit).  


7. Wil je een applicatie juist weg hebben? Dan zorg je er dus voor dat het rondje weer grijs is. Een eigen gemaakte applicatie kun je eventueel verwijderen door op de prullenbak te klikken.Sommige applicaties kun je niet uitzetten. Deze applicaties zijn bovenschools voor jullie klaargezet. 


Applicaties vanuit Basispoort  worden automatisch in het COOL Portaal gezet. Deze applicaties zul je niet in deze lijst terug zien. Mis je een methode vanuit Basispoort of wil je er juist één weg hebben? Dan kun je dit in Basispoort veranderen.


Wil je meer uitleg over de applicatiebibliotheek? Bekijk dan deze video

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren