Wanneer u van een leerling het wachtwoord wil inzien en of wijzigen gaat u naar "Applicatiebeheer" binnen de COOL omgeving.

In het Applicatiebeheer gaat u vervolgens naar "Gebruikers en Groepen".

Klik hier op "Leerlinggroepen". Hier ziet u een overzicht van alle groepen van de school. U kunt hier de wachtwoorden inzien en wijzigen van de groepen waaraan u les geeft.

Klik hier de groep aan dat u les geeft, er opent een venster met daarin de leerling gegevens. In dit overzicht kunt u ook de inlogafbeelding van een leerling inzien of wijzigen door op het potloodje te klikken.

Bij het kopje "Wachtwoorden" kunt u de wachtwoorden inzien van de leerlingen. Door op het potloodje te klikken, kunt u de wachtwoorden aanpassen. Wanneer er bij een leerling drie sterretjes (***) word weergegeven als wachtwoord, heeft de leerling het wachtwoord zelf aangepast.

Wanneer u hebt geklikt op het potloodje, dan kunt u het wachtwoord wijzigen. Hier moet u het nieuwe wachtwoord invoeren en deze vervolgens een keer herhalen. U kunt er voor kiezen om de leerling het wachtwoord zelf te laten wijzigen na dat er voor de eerste keer is ingelogd of dat de leerling gebruik blijft maken van het wachtwoord dat is ingesteld door de leerkracht. Dit kunt u aanpassen door het vinkje voor "Wachtwoord wijzigen bij eerste keer inloggen" in of uit te schakelen.