Chromebooks Factory Reset / Powerwashen

Gewijzigd op Fri, 29 Dec 2023 om 11:01 AM

Als er een probleem is met een Chromebook kan het helpen om het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Chromebook herstellen naar fabrieksinstellingen

1. Log uit op je Chromebook.

2. Op het aanmeldscherm, houd Ctrl + Alt + Shift + R ingedrukt.

3. In het venster dat je te zien krijgt, klik je rechts onderin op "Powerwash"

4. Selecteer in het weergegeven vak de optie "Doorgaan".

5. Het Chromebook start opnieuw op en word teruggezet naar de fabrieksinstellingen

6. Nadat je de Chromebook hebt gereset, volg de instructies op het scherm om de Chromebook in te stellen.

7. Indien het Chromebook beheerd word, word deze automatisch weer opgenomen in het beheer.

Chromebook herstellen met een USB-Stick

Blijft de Chromebook het scherm met de tekst Chrome OS ontbreekt of is beschadigd. Plaats een herstel usb-stick of herstel sd-kaart. tonen? Of blijft het probleem zich voor doen? Dan is het aan te raden om de Chromebook met een usb-stick te herstellen.

1. Zorg dat je een usb-stick hebt van minimaal 8 GB. Let erop dat de documenten en andere bestanden die op de usb-stick staan worden gewist.

2. Ga op een andere Windows-computer naar de Chrome Webstore.

3. Zoek het Chromebook-herstelprogramma, klik rechtsboven op de blauwe knop Toev. aan Chrome. en vervolgens op App toevoegen.

4. Klik op Herstel om het programma te starten. Volg de stappen op het scherm.

5. Als de de herstelstick is gemaakt, ga dan terug naar het defecte Chrome-apparaat. Houd de Esc-toets, de Vernieuwen-toets Samsung Chromebook Refresh key en de aan/uit-knop voor een seconde ingedrukt en sluit de usb-stick aan op het apparaat.

De Chromebook zal nu worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen en de laatste versie Chrome OS wordt opnieuw geïnstalleerd.

Volg hierna de stappen bij Chrome-apparaat klaarmaken voor gebruik  hierboven.

Chrome-apparaat klaarmaken voor gebruik

1. Klik op Aan de slag om het apparaat in te stellen.
    Hierna wordt gevraagd om een Wifi-netwerk te kiezen.

2. Selecteer het Wifi-netwerk van de school en geef het wachtwoord op en klik op Doorgaan.
    Dan verschijnt er een scherm met de voorwaarden.

3. Klik op Accepteren en doorgaan.
    Het apparaat gaat controleren op updates.

Mogelijk zal de het apparaat automatisch worden aangemeld voor enterprise.
    Als dat niet gebeurt en er verschijnt een inlogscherm van Google kun je dit handmatig doen.

4. Houd hiervoor de Ctrl en de Alt-toets ingedrukt en druk kort op de E-toets.
    Er verschijnt nu een scherm met Zakelijke aanmelding.

5. Log in met de gegevens die je hebt gekregen om apparaten aan te melden.
    Meestal is het e-mailadres cb@schoolnaam.nl. De ICT-coördinator van je organisatie is bekend met deze gegevens en anders zijn deze op te vragen via support@hcs.nl

Na het invoeren van de gegevens verschijnt er een scherm waar staat Je bent ingeschreven. Als je op Gereed klikt kom je bij het scherm om in te loggen zoals je gewend bent.

Als dat ook niet werkt kun je de Chromebook het beste aanmelden ter reparatie bij de leverancier.

Heb je de Chromebook bij HCS aangeschaft, dan kun je RMA formulier invullen via https://hcs.nl/rma-chromebook