Buiten school inloggen op een schoollaptop (windows 10)

Gewijzigd op Thu, 14 Sep 2017 om 03:54 PM

Vaak wordt de vraag gesteld of je een schoollaptop ook buiten school kunt gebruiken. Het antwoord: Ja!

Je kunt echter dan niet inloggen als gebruiker op het schooldomein, de server is er dan immers niet. Je hebt dan ook niet de beschikking over de documenten op de server.


Is jouw school gemigreerd in 2016 of 2017? Dan bestaat er een grote kans dat je gebruik kan maken van een account waarmee je buiten school kan inloggen. Je kunt dan inloggen met .\leerling (dus punt-backslash-leerling). Deze gebruiker kan inloggen zonder wachtwoord. Via dit account kun je geen programma’s installeren (je bent geen administrator), maar je kunt bijvoorbeeld wel Office-toepassingen gebruiken en, als je verbinding maakt met een netwerk, kun je ook internet gebruiken. 


Is jouw school niet gemigreerd in 2016 of 2017 of werkt de bovenstaande methode niet? Dan kan je waarschijnlijk gebruik maken van een account waarmee je al eerder bent ingelogd op de laptop. Dit account is in sommige netwerken lokaal op de computer opgeslagen waardoor je er ook gebruik van kan maken nadat je de verbinding met de server hebt verbroken. Eventuele bestanden die je dan opslaat of aanpast worden niet direct op de server meer opgeslagen.


Denk je erom dat je eventuele privacygevoelige gegevens weer verwijdert en dat je geen wachtwoorden laat opslaan, ook anderen kunnen natuurlijk op deze manier inloggen en ze zouden dan jouw gegevens kunnen zien.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren