Zo maak je een nieuwe invalleerkracht aan

Je kunt de nieuwe functionaliteit vinden onder ‘Instellingen’ in COOL. Deze zijn alleen zichtbaar voor portaalbeheerders als een Basispoort ID aanwezig is onder ‘Standaard instellingen’.

Bij het aanmaken van een nieuwe invalleerkracht zijn er vier velden die je moet invullen:

1. Voornaam: Vul hier de exacte voornaam in.
  2. Achternaam: Vul hier de exacte achternaam in.
  3. E-mail domein: Vul hier ALLEEN het domein in. Bijvoorbeeld “schoolnaam.nl”.
  4. Datum tot wanneer de invalleerkracht actief mag zijn: je mag hierin een vrije keuze maken tot en met maximaal zeven dagen in de toekomst (inclusief de dag van vandaag). Dit maximum is bepaald vanuit de Basispoort-functionaliteit. Deze datum kan handmatig worden aangepast.

Een invalleerkracht wordt automatisch verwijderd wanneer de einddatum is bereikt. Ook kun je een invalleerkracht handmatig verwijderen door een invalleerkracht te wijzigen. Hier vind je de knop ‘Verwijder’. Het verwijderen van de invalleerkracht gaat dan per direct in en dus heeft deze dan ook geen toegang meer tot haar of zijn account.

Synchronisatie Google Workspace
De invalleerkracht is al direct gesynchroniseerd met Google Workspace en kan ook direct gebruikmaken van alle apps in COOL: de invalleerkracht wordt dus als normale leerkracht beschouwd.

Plaats binnen COOL
De invalleerkracht kun je vinden onder ‘Organisatiegroepen’ in COOL en niet in het normale overzicht van medewerkers of leerkrachten groepen. In plaats daarvan verschijnt automatisch een nieuwe groep, waarin je de (nieuwe) invalleerkracht kunt vinden. Deze groep heet ‘Werknemers uitgesloten van medewerkersgroep’.