Basispoort Invalleerkracht

De nieuwe invalleerkracht functionaliteit is toegevoegd, zodat een invaller direct aan de slag kan met dezelfde rechten als een leerkracht wanneer een leerkracht (on)verwachts op korte termijn niet beschikbaar zal zijn.

Je kunt de nieuwe Invalleerkracht functionaliteit vinden onder Instellingen. Deze zijn alleen zichtbaar voor Super Admins en Portal Admins als een Basispoort ID aanwezig is onder Standaard instellingen.

Bij het aanmaken van een nieuwe invalleerkracht zijn er 4 velden die je moet invullen:

• Voornaam: Vul hier de exacte voornaam in

• Achternaam: Vul hier de exacte achternaam in

• Email Domein: Vul hier ALLEEN het domein in. Bijvoorbeeld “amsteltaal.nl

• Tot wanneer de Invalleerkracht actief mag zijn.

• Je hebt hier een vrije keuze tot en met max 7 dagen (inclusief de dag van vandaag) in de toekomst. De max 7 dagen is bepaald vanuit Basispoort functionaliteit.

• Nadat je een datum hebt gekozen, kan deze ook handmatig aangepast worden. Zoals eerder aangegeven kan dit dus tot max 6 dagen in de toekomst. Als je een datum daarbuiten kiest zul je dus de volgende foutmelding krijgen:

• Selecteer nu Bevestigen om de invalleerkracht toe te voegen.

• Nu zal de nieuwe aangemaakte invalleerkracht zichtbaar zijn in het overzicht voor de specifieke geselecteerde groep(en).

• Deze invalleerkracht is al direct gesynct met G-Suite (op dit moment nog niet direct met Google Groep, dat zal pas bij de volgende synchronisatie gebeuren) en deze gebruiker kan dus ook direct gebruik maken van alle apps in COOL (de toegankelijkheid is wel verbonden aan de instellingen die de school heeft ingesteld voor apps per groep of als gehele school). De invalleerkracht wordt dus als normale leerkracht beschouwd.