Wanneer de plaatsjeslogin van COOL niet meer werkt, gaat u in de COOL omgeving als eerst naar "Applicatiebeheer".

In het Applicatiebeheer gaat u naar "Gebruikers en Groepen". 

Klik hier op "Leerlinggroepen". Hier ziet u een overzicht van alle groepen van de school. U kunt hier de wachtwoorden inzien en wijzigen van de groepen waaraan u les geeft.  

Klik hier de groep aan dat u les geeft, er opent een venster met daarin de leerling gegevens. In dit overzicht kunt u ook de inlogafbeelding van een leerling wijzigen door op het potloodje te klikken.  

Bij het kopje "Wachtwoorden" kunt u de wachtwoorden inzien van de leerlingen. Door op het potloodje te klikken, kunt u de wachtwoorden aanpassen. Wanneer er bij een leerling drie sterretjes (***) word weergegeven als wachtwoord, heeft de leerling het wachtwoord zelf aangepast. 


Wanneer u hebt geklikt op het potloodje, dan kunt u het wachtwoord wijzigen. Hier moet u het nieuwe wachtwoord invoeren en deze vervolgens een keer herhalen. Om een leerling in te laten loggen met de plaatjes login, moet het vinkje "Wachtwoord wijzigen bij eerste keer inloggen" uitgeschakeld zijn. Zodra u op "Opslaan" hebt gedrukt, zal de plaatjes login werken.