Concepten van niet-verzonden berichten opslaan of verwijderen

Gewijzigd op Thu, 28 Dec 2023 om 10:55 AM

Outlook voor Office 365, Outlook 2019, Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010

Standaard wordt in Outlook geprobeerd een e-mailbericht dat u elke drie minuten opstelt, op te slaan. Op die manier kunt u, als u stap voor stap bent of de computer opnieuw opstart, uw werk verliezen. Als u probeert een niet-verzonden bericht te sluiten zonder het te verzenden, wordt u in Outlook gevraagd of u het bericht wilt opslaan als concept.

Een concept van een bericht opslaan dat u later wilt voltooien

U kunt ervoor zorgen dat u op elk moment een concept kunt opslaan door te klikken op de knop Opslaan op de menubalk in de linkerbovenhoek van het e-mailbericht of door te klikken op bestand > Opslaan.

Een conceptbericht openen dat u nooit hebt verzonden

Klik in het deelvenster map op de map concepten en dubbelklik op het bericht. Als u een concept wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op een bericht in de map concept en selecteert u verwijderen.

Het automatisch opslaan van Conceptberichten in-of uitschakelen of wijzigen hoe vaak concepten worden opgeslagen

1. Selecteer bestands > Opties... (afbeelding 1)

2. Klik in het linkerdeelvenster op E-mail. (afbeelding 2)

3. Schakel onder berichten opslaan het selectievakje items die niet zijn verzonden, na dit aantal minuten automatisch opslaan in of uit.

U kunt deze optie ook gebruiken om te wijzigen hoe vaak conceptberichten worden opgeslagen. Voer een waarde in tussen 1 en 99.

Afbeelding1

Afbeelding 2