Microsoft MFA instellen

Gewijzigd op Fri, 11 Nov 2022 om 10:33 AM

1. Navigeer naar de website: https://aka.ms/mfasetup
  2. Nu opent een venster met de melding dat er meer informatie vereist is, klik hier op volgende.
  3. Vul hier de landcode Nederland in en daarachter het 06 nummer (zonder de eerste 0). Klik daarna op volgende.
    Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving
  4. Voer in het volgende venster de zes-cijferige code in die je per SMS ontvangt en klik daarna op verifiëren.
    Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Nu zijn we klaar met de eerste stap van MFA instellen en klik op gereed.

Nu hebben we de mogelijkheid om de Authenticator app in te stellen en via onderstaande stappen kan dit ingesteld worden.

Mocht je onderstaande pagina in beeld krijgen, dan kun je de authenticator app instellen via de stappen onder het kopje: Authenticator app instellen via beveiligingsgegevens.

Anders kan je deze instellen via de stappen onder het kopje: Authenticator app instellen

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Authenticator app instellen

1. Vink de optie Verificator-app of token aan en klik op Authenticator-app instellen.
    Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving
  2. Download in de Play Store (Android) of App Store (iPhone) de app Authenticator.
  3. Open deze app en kies voor de optie QR-code scannen en geef toegang tot de camera en sta berichtgevingen toe. Mocht deze optie niet beschikbaar zijn, dan zal er gekozen moeten worden voor werk- of school account en daarna de optie QR-code scannen.
  4. Scan de QR-code en het account wordt toegevoegd in de applicatie.
  5. Ga nu terug naar je computer en klik hierop volgende.
    Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving
  6. Nu wordt er een melding naar je mobiel verstuurd die goedgekeurd moet worden.
  7. Keur deze melding goed en daarna zal het venster sluiten en is de MFA ingesteld voor jouw Office365 account.
  8. Klik als laatste stap op Opslaan en keur de MFA goedkeuring nogmaals goed.

MFA staat nu ingesteld met als voorkeursoptie een melding goedkeuren op de mobiel.

Authenticator app instellen via beveiligingsgegevens

1. Navigeer naar de volgende pagina: https://myaccount.microsoft.com/
  2. Klik hier op Informatie over de update onder Beveiligingsgegevens

3. Klik in het volgende venster op Aanmeldingmethode toevoegen.

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving
  4. Selecteer in het volgende venster de Authenticator-app en klik op Toevoegen.
    Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving
  5. Download de authenticator app mocht deze nog niet geïnstalleerd zijn en klik op volgende.
  6. Klik nogmaals op volgende in onderstaand scherm.
    Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving
  7. Open deze app en kies voor de optie QR-code scannen en geef toegang tot de camera en sta berichtgevingen toe. Mocht deze optie niet beschikbaar zijn, dan zal er gekozen moeten worden voor werk- of school account en daarna de optie QR-code scannen.
  8. Scan de QR-code en het account wordt toegevoegd in de applicatie.
  9. Ga nu terug naar je computer en klik hierop volgende.
  10. Nu wordt er een melding naar je mobiel verstuurd die goedgekeurd moet worden.
  11. Keur deze melding goed en klik op Volgende.

12. De authenticator app is nu ingesteld en via Standaardaanmeldmethode kunnen wij de optie aanpassen naar de Microsoft Authenticator – Melding door op wijzigen te klikken.
    Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving