Werken met CITO LOVS

Gewijzigd op Thu, 11 Mar 2021 om 04:22 PM

1. CITO LOVS op het COOL-portaal wordt geopend in een speciale omgeving. Deze omgeving zorgt ervoor dat CITO LOVS op elk apparaat met een internetverbinding kan worden geopend zonder dat het programma geïnstalleerd hoeft te worden.

Hierdoor is een extra stap nodig bij een aantal handelingen:

• Bij het importeren en exporteren sla je het bestand eerst op in Data (Z:) in de omgeving.
  • Bij het printen kiezen je eerst de printer AccesNow en daarna pas je eigen printer.
  • Sluit LOVS af met het kruisje om ervoor te zorgen dat de DULT-koppeling synchroniseren.

Bestand exporteren uit CITO LOVS

1. Open CITO LOVS en log in met je gegevens.
  2. Exporteer het bestand op de gebruikelijke manier in CITO LOVS.
    Sla het bestand op in Computer > Data (Z:).
  3. Klik op het roze gereedschapskistje rechts bovenin.
  4. Klik op het pijltje naar beneden en vervolgens op Download files (blaadje met pijtje omlaag).
  5. Klik op Computer > Data (Z:) en vervolgens het bestand dat je hebt geexporteerd.
  6. Klik op Openen. Het bestand wordt nu gedownload naar je apparaat.

Bestand importeren in CITO LOVS

1. Open CITO LOVS en log in met je gegevens.
  2. Klik op het roze gereedschapskistje rechts bovenin.
  3. Klik op het pijltje naar beneden en vervolgens op Upload files (blaadje met pijtje omhoog).
  4. Zoek en selecteer het bestand dat je wilt importeren en klik op Openen.
  5. Klik op Computer > Data (Z:) en vervolgens op Save.
  6. Klik op Openen. Het bestand wordt nu gedownload naar je apparaat.
  7. Importeer het bestand nu op de gebruikelijke manier in CITO LOVS.

Een rapport afdrukken of opslaan

1. Open CITO LOVS en log in met je gegevens.
  2. Genereer een rapport op de gebruikelijke manier in CITO LOVS.
  3. Klik op afdrukken.
  4. Kies de printer Ericom AccesNow en klik op OK.
    Het document wordt nu naar je eigen computer gestuurd.
    Je kunt nu twee dingen doen:
  5. Klik op Downloaden (pijltje-omlaag) om het document te downloaden.
  6. Klik op Afdrukken (printer-icoontje) om het document af te drukken via een printer vanaf je computer.

Synchroniseren DULT-koppeling

Als je school gebruikt maakt van een DULT-koppeling (bijvoorbeeld om de gegevens te Synchroniseren met ParnasSys), let er dan op dat je CITO LOVS met het kruisje rechtsboven afsluit. Op dat moment worden de gegevens via de DULT-koppeling gesynchroniseerd. Het is aan te raden om daarna pas het tabblad te sluiten. Als je dit eerder doet worden de gegevens mogelijk niet gesynchroniseerd.

Heb je toch nog vragen? Neem dan contact met ons op