Het is mogelijk om in Office365 mail van bepaalde afzenders te blokkeren of juist expliciet toe te staan. Volg daarvoor onderstaande stappen:

• Open de webmail via je webbrowser: https://mail.office365.com.
  • Klik rechtsboven op het instellingen-tandwiel
  • Klik onderaan in het instellingenmenu, onder Uw app-instellingen, op E-mail. Het instellingenmenu voor E-mail verschijnt aan de linkerzijde.
  • Klik nu onder Accounts op Blokkeren of toestaan.
  • Er verschijnen nu lijsten met veilige afzenders of juist geblokkeerde afzenders.
  • Voeg de afzender van een bericht toe aan de Veilige afzenders, of juist aan de Geblokkeerde afzenders. Zet ze niet in de verkeerde lijst, want dan komen spam en eventuele virussen juist binnen in je mailbox en wordt de “goede” mail in de spambox gedumpt.
  • Je kunt een heel domein in een keer aan de lijst toevoegen door met een asterisk (*) aan te geven dat de invoer voor alle afzenders van dit domein geldt, bijv. *@office365.com.
  • Klik tenslotte bovenaan op Opslaan.
  • Klaar.