Het kan zijn dat je gebruik wil maken van een applicatie of website die niet in het COOL portaal staat van de school. Het is dan mogelijk om zelf een applicatie toe te voegen en deze aan te zetten voor de klassen die er gebruik van moeten maken. Hieronder staan een aantal stappen die je moet volgen om dit voor elkaar te krijgen.

Stap 1: klik op het tandwieltje "applicatiebeheer"

Stap 2: Eerst is het handig om te kijken of de gewenste applicatie al bestaat in de database met COOL applicaties. Klik daarom op "opties" en vervolgens op "applicaties activeren"

Stap 3: Nu komt er een menu tevoorschijn met een heleboel reeds bestaande applicaties binnen het COOL portaal. in de zoekbalk kan je kijken of de applicatie al bestaat en als dit het geval is klik je op het vinkje achter de applicatie zodat deze groen wordt. Klik vervolgens op "opslaan" om deze wijziging door te voeren.

Stap 4: De applicatie waar zojuist een vinkje achter is gezet zal nu in de lijst met applicaties voor de school staan en is op dezelfde manier te gebruiken als andere applicaties.

Stap 5: Staat de applicatie niet in de lijst die bij stap 3 tevoorschijn komt? Dan is het misschien wel mogelijk om de applicatie zelf aan te maken. Hiervoor klik je op de knop "nieuwe applicatie".

Stap 6: Er komt nu een ander menu tevoorschijn waar je een aantal gegevens in moet vullen om een zelf een applicatie te maken;

-    Naam: Hoe gaat de applicatie heten?

-    Leerling URL: de link naar de website zoals die bij de leerlingen in het portaal moet verschijnen.

-    Leerkracht URL: de link naar de website zoals die bij de leerkrachten in het portaal moet verschijnen.

-    Afbeelding: het COOL portaal werkt met plaatjes, dus hier moet je een plaatje uploaden zodat de applicatie

straks herkenbaar is in het portaal.

tip: Als de applicatie alleen bestemd is voor bijvoorbeeld de leerlingen, kan je ervoor kiezen om alleen de leerling URL in te voeren. Als je de applicatie daarna aan zet voor bijvoorbeeld groep 5, zien alleen de leerlingen van groep 5 deze applicatie in hun portaal verschijnen. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de leerkracht URL.